instagram

Ved dødsfald

Er du barn eller ung og har mistet?

Vi har skrevet dette til dig, som har mistet en forælder, et familiemedlem eller en god ven.

Det kan være svært at tale med den af dine forældre, der er tilbage. Det kan føles alt for hårdt at tale om sin sorg, når den, man taler med, er lige så ked af det. Det kan også være svært at tale med sine venner om, hvis de ikke har prøvet det samme og måske ikke rigtigt forstår, hvorfor du reagerer, som du gør.

Du skal ikke gå alene med din sorg. Du skal kontakte nogen, som du har tillid til og kan bede om hjælp. Hvis du ikke kender nogen omkring dig, som kan hjælpe, kan du måske prøve de muligheder, vi kan foreslå:

Børn og unge i sorg
Kræftens Bekæmpelse
Børn, som har mistet
Du kan døgnet rundt henvende dig til Døgnkontakten i København på telefon: 35 37 36 23.

Hvis du har lyst, så må du altid gerne ringe til os. Så vil vi hjælpe dig videre

Højtidligheden

Vi kan afholde forskellige former for højtideligheder og tilpasser hver enkelt afsked efter de pårørendes ønske.

Bisættelse eller begravelse?
Vi kan afholde en bisættelse, hvorefter afdødes kiste bliver kørt til krematoriet. Hvis I som pårørende ønsker en begravelse, så bliver afdødes kiste sænket ned på det valgte gravsted.

Ingen højtidelighed?
Hvis afdøde ikke ønskede en højtidelighed, kan vi undlade denne. Var afdøde medlem af Folkekirken, kan præsten dog foretage jordpåkastelse og velsignelse ifølge det kristne ritual.

Ring +45 86 89 12 12

Medlem af Folkekirken?

Hvis afdøde var medlem af Den danske Folkekirke, så holder vi oftest en højtidelighed i kirken i det sogn, hvor afdøde boede. Vi hjælper gerne med kontakt til præst og kirke. Derefter skal I som pårørende aftale valg af salmer og selve forløbet i kirken ved et møde med præsten. Personlige oplysninger til en mindetale gives også til præsten.

Hvis I som pårørende har ønsker om solosang eller -spil i kirken, så skal dette godkendes af præsten.

Ring +45 86 89 12 12

Ikke medlem af Folkekirken?

Hvis afdøde ikke var medlem af Folkekirken, så kan vi selv sammensætte en højtidelighed, præcis sådan som I som pårørende ønsker det. Denne højtidelighed kan f.eks. foregå fra afdødes hjem, i kirkegårdskapellet eller fra sygehusets kapel.

Ring +45 86 89 12 12

Når det lille barn dør

Det er svært at skulle tage afsked med det lille barn, der kun nåede at sætte små korte spor i livet og i forældres hjerter. Et barns død synes meningsløst. Uanset årsagen, så er det en chokerende og ubarmhjertig sorg at bære for mor, far og familien omkring.

Søhøjlandets Begravelser står til rådighed for jer hele vejen gennem den første tid, og vi tager os af både praktiske opgaver og personlige ønsker.

Vi sætter os sammen med jer, vi lytter, og vi skaber den afsked, som passer bedst til jer som forældre og som familie.

For mange er tanken om et lille barn og en hvid kiste næsten ikke til at bære, helt som den tunge sorg. Hos Søhøjlandets Begravelser har vi valgt også at tilbyde kurvekister til børn. Kurvekisterne har mere et udtryk af en vugge, der skærmer det lille barn.

Ring +45 86 89 12 12

Gravsten

Ofte vil det være bedst at besøge en stenhuggers udstilling og se stenenes naturlige farver og alle de forskellige størrelser og former, men her er vist lidt eksempler til inspiration.

www.danske-stenhuggerier.dk

Samtalen

Den indledende samtale kan foregå hjemme på din bopæl eller i et af vores mødelokaler. Gennem en god og grundig snak finder vi i fællesskab ud af, hvordan afskeden med den afdøde skal foregå.

Personlige oplysninger
Hvis den afdøde har efterladt sig et dokument med ønsker i forbindelse med sin død, så vil det være en stor hjælp, hvis du medbringer dette. Husk også personlige papirer som dåbsattest, vielsesattest og cpr.nr.

Hvis afdøde var gift, så skal ægtefællens dåbsattest også medbringes.

Ring +45 86 89 12 12

De mange valg

I forbindelse med samtalen finder vi sammen ud af at arrangere en værdig afsked med den afdøde. Der skal træffes mange valg, blandt andet vedrørende kiste, urne, blomster, gravsten, dødsannonce, salmer, musik m.m. Vi tager os god tid til at snakke det hele igennem og tager hånd om alle de spørgsmål, som du må have.

Vi sætter en ære i at efterkomme dine ønsker og sikre dig og de øvrige efterladte, at I får præcis den afsked, som I ønsker.

Derudover tager vi os af alle de nødvendige dokumenter og sørger blandt andet for at søge begravelseshjælp hos kommunen.

Tøj til afdøde
Ønsker du afdøde klædt i sit eget tøj, kan du også medbringe dette til vores samtale. Måske er der også smykker, billeder eller andre personlige ting, som du synes, at afdøde skal have med i sin kiste.

Ring +45 86 89 12 12