instagram

Urner

Søhøjlandets Begravelser bruger kun miljøvenlige urner til nedsættelse i jorden og til askespredning over havet. Alle vores urner er bæredygtige, fremstillet af gode materialer og er let forgængelige.

Urner til en smuk og personlig afsked

Det kan virke voldsomt at skulle vælge en urne til den kære, som man lige har mistet. Vi vil være behjælpelig hele vejen i gennem, så I kan få den bedst mulige afsked med jeres kære.

Derfor er det ofte en god idé at se et udvalg af urner for at kunne træffe det rigtige valg i en svær situation.

Nedenunder kan du se et udvalg og så småt begynde at gøre dig dine overvejelser i dit eget tempo. Det er vigtigt, at I som pårørende sammen finder ud af, hvilken urne der passer bedst til den afdøde.

Ring +45 86 89 12 12

Vi tilbyder forskellige urner

Udover det viste udvalg har vi mulighed for at skaffe andre urner. En urne skal ligesom en kiste vælges med omtanke. VI hjælper og vejleder jer med valget, og vi har et stort udvalg af smukke urner. Skal den være mørk eller lys? Med detaljer eller helt enkel?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis i har et særligt ønske så finder vi en løsning der passer til jer. Urnerne kan pyntes med blomster, de kan tegnes og males på som den sidste helt personlige hilsen.

Ring +45 86 89 12 12

Søhøj hvid

1234

Ler terracotta

1234

Bambus

1234

Askerør forår

1234

Se hele udvalget

Gør afskeden personlig og unik

Som pårørende kan I selv være med til at gøre urnen helt unik ved at udsmykke den med tegninger, ord eller digte. Alt hvad vi tilbyder, kan tilpasses efter jeres ønsker, hvis der er noget, som I ønsker at drøfte eller håndtere selv, hjælper vi jer også i gennem dette.

Ring +45 86 89 12 12

Vi har designet en
bæredygtig urne

Vi har designet en 100% CO2-neutral urne, som er den mest bæredygtige urne på markedet. Urnen er fremstillet og produceret af Bruunshaab Gamle Papfabrik i Viborg. Vores urner repræsenterer godt håndværk og bæredygtighed så i kan føle jer i trygge og miljøbeviste hænder.

Se vores udvalg

Ofte stillet spørgsmål om urner

 

Hvad er en urne lavet af?

Traditionelle urner er de såkaldte ø-urner, de bliver fremstillet af biodynamiske materialer, der må begraves på de fleste kirkegårde. Urner kan også fås i andre materialer såsom fyrretræsbark og genbrugskarton. Alt afhængig af gravstedsform og kirkegård kan der dog være bestemte krav til urnen.

 

Hvor lang tid holder en urne i jorden?

Typisk er fredningstiden mindst 20 og 10 år for henholdsvis kister og urner, men det er ikke ualmindeligt, at fredningstiden er på 25 og 30 år eller længere. Det afhænger altid af den enkelte kirkegårds jordbundsforhold, som kan hidføre en længere nedbrydningsproces af urnen.

 

Hvordan nedsættes en urne?

Der er ingen specifikke regler for, hvordan en urnenedsættelse skal foregå. Man kan sætte sit eget personlige præg ved at synge en sang, læse højt eller spille musik. Der bliver normalt samarbejdet mellem bedemanden og de pårørende.

 

Hvor lang tid går der fra bisættelse til urnenedsættelse?

Efter en bisættelse går der omkring 8-14 dage inden urnen er klar til at blive nedsat. Bedemanden kan hjælpe med at arrangere urnenedsættelsen, men der er også mulighed for selv at afhente urnen fra krematoriet og personligt stå for urnenedsættelsen.